Skip to main content

Parking area transformed into a verdant meeting place

A square in central Ski will be transformed from a parking area into a centrally located public space – a place for people to meet that will enrich city life.

With a range of different specially designed features, the project is intended to give life to the centre for people of all ages and to create a place where residents can meet up during the day or in the evening in both summer and winter. The project is also intended to resolve issues around increases in precipitation
levels thanks to the square’s specially designed solutions for taking away both flood water and surface runoff. These solutions will include gullies, a larger water reservoir and planted areas that can store water. Fruit trees and insect-friendly plants will strengthen the square’s natural diversity.

Apply for a green loan

We offer green loans with a lower interest rate for climate and environmentally friendly projects.

Read about KBNs green loans

Key figures

Outstanding lending:

NOK 24.7 mn.

Total cost:

NOK 50 mn.

Project period:

2019-2020

Category:

Land use and area projects