Hopp til hovedinnhold
Nettsiden støtter ikke Internet Explorer lenger. Vi anbefaler deg å bytte til en annen nettleser, for å øke sikkerheten på nett. Les mer på Microsoft sine sider

Første grønne lån til el-ferje

Den elektriske fergen i Porsgrunn kommune er det første nullutslippsfartøyet som er finansiert med KBNs grønne lån.

Denne uken ble det inngått kontrakt om bygging av ny elektrisk ferge på strekningen Brevik-Sandøya i Porsgrunn kommune.

Det er interkommunale Brevik Fergeselskap IKS som driver Breviksambandet og dagens ferge M/F Oksøy fra 1964. I pressemelding fra selskapet står det at den elektriske fergen vil være utstyrt med batteripakker som kan lades fra strømnettet og skal oppfylle de strengeste miljøkrav, noe som innebærer omfattende reduksjon i CO2-utslipp og energibruk. Vi tar i bruk ny teknologi som vil gi besparelser for miljøet og økt kvalitet for de reisendesier daglig leder Borgar Slørdal.

Administrerende direktør i KBN, Kristine Falkgård håper dette blir det første av mange grønne lån til nullutslippsferger. - Elektrifisering av fergesektoren er viktig både for klima og lokalmiljø. Norge er et foregangsland på nullutslipps skipsfart, og det er gledelig at kommunene bruker sin innkjøpsmakt til å drive frem ny klimavennlig teknologi. Fra KBNs side har vi tidligere finansiert infrastruktur for denne typen skipsfart, for eksempel landstrømanlegget i Båtsfjord som åpner i disse dager, men dette er det første fartøyet som får grønn rente, sier Falkgård.

Ordfører i Porsgrunn, Robin Martin Kåss er også strålende fornøyd med avtalen. Den nye el-ferga er bra for de reisende, bra for klima og bra for lokalmiljøet - et skikkelig kinderegg. I tillegg får vi lavere rente fra KBN fordi vi velger grønne, fremtidsrettede løsninger, sier Kåss.

Porsgrunn-ordfører Robin Kåss og fagansvarlig grønn finans i KBN Torunn Brånå fikk de gode nyhetene under Arendalsuka.

Brevik Fergeselskap IKS representert av fra venstre styreleder Bjørge Fredheim, representantskapsleder Hans Edvard Askjer og daglig leder Borgar Slørdal. Foto: Brevik Fergeselskap

Fakta om den nye fergen

  • Lengde:  42 meter
  • Bredde:  11 meter
  • Byggemateriale: Stål
  • Batterikapasitet ca 1.000 kWh
  • Framdriftsmotorer 2 x 375 kW
  • Lastekapasitet: 98 passasjerer. 16 personbilenheter eller 1 vogntog

Dette prosjektet er finansiert med grønt lån

Vi tilbyr lån med lavere rente til klima- og miljøriktige investeringer. Kvalifiserer din kommunes prosjekt til grønt lån?

Les om KBNs grønne lån