Hopp til hovedinnhold

Den lokale klimarisikoen: Del 1

KBN, Norsk klimastiftelse, Vestland fylkeskommune og Klimapartnere Vestland inviterer til kunnskapsdeling i webinarformat 28. april og 6. mai.

Dato: 28. april 2020
Tidspunkt: 10.00 - 12.00
Sted: Webinar
Varighet: 1 dag

Velkommen til det første av to webinarer om den lokale klimarisikoen!

Vi har fått med oss dyktige folk fra flere fagmiljøer og flere deler av landet til å belyse hvordan klimaendringer og klimapolitikk påvirker lokalsamfunnene våre. Sett av litt tid disse to formiddagene til å lære sammen med oss!

Nedenfor finner du programmet til del 1 av denne mini-webinarserien, som foregår 28. april.

Her kan du også melde deg på del 2, som foregår 6. mai: Da fortsetter vi med å få høre om hvordan klimaendringer i andre land utgjør en risiko for oss her i Norge, vi lærer om hvordan klimarisiko kan påvirke kommunenes egne investeringer, og kommunenes ansvar fra et juridisk perspektiv. Vi får rykende fersk forskning på langsiktig værvarsling, og avrunder med inspirasjon til hvordan vi kan få fart på «operasjon nullutslipp»!

Webinarene vil foregå via plattformen BigMarker, som ikke krever nedlasting av programvare. Som deltaker vil du ikke dele verken lyd eller bilde, men du får anledning til å stille spørsmål underveis.

Webinarene erstatter et planlagt seminar i Bergen 28. april.

Agenda

  • Velkommen v/ KBN – som leder arrangementet (Torunn Brånå).
  • Klimarisiko kort forklart v/ Lars‐Henrik Paarup Michelsen, daglig leder i Norsk klimastiftelse.
  • Fysisk klimarisiko: Norge og klimaendringer – hva må vi planlegge for de neste tiårene? v/ Hans Olav Hygen, avdelingsleder for klimatjenester ved Meteorologisk Institutt.
  • Slik arbeider vi med klimarisiko i Oslo Pensjonsforsikring. Innlegg v/ Åmund Lunde, administrerende direktør i Oslo Pensjonsforsikring.
  • Slik integrerer vi klimarisiko i klimaomstillingsstrategien. Innlegg v/ Mari Roald Bern, klimakoordinator, Trøndelag fylkeskommune.