Hopp til hovedinnhold
Nettsiden støtter ikke Internet Explorer lenger. Vi anbefaler deg å bytte til en annen nettleser, for å øke sikkerheten på nett. Les mer på Microsoft sine sider

Klimarisiko: Slik kan kommunene investere for nullutslipp og forebygge tap

KBN og Norsk klimastiftelse inviterer til et timelangt webinar med tema klimarisiko og kommunale investeringer.

27. april 2021
09.00 - 10.00
Webinar
Gratis

Strengere klimapolitikk og energiomstillingen kan få store økonomiske følger for de kommuner som ikke er forberedt. Stadig strengere krav og rammevilkår som skal sikre at vi når klimamålene, kan føre til at investeringer mister verdi. Avfallsanlegg, bilflåter og ferger kan bli utdaterte når utslippskravene strammes til. Kommunene må også i fremtiden levere ytterligere på energieffektivisering. For å unngå feilinvesteringer med innbyggernes penger, bør kommunenes nye investeringer «stresstestes» mot en fremtid med strengere krav til energieffektivitet, lavere utslipp og høyere CO2-pris.

Program:

  • Hvordan kan lokalt næringsliv, kommuner og fylkeskommuner forebygge tap og samtidig legge til rette for utslippskutt og besparelser? Innlegg ved Tine Sundtoft, fylkesrådmann og tidligere klima- og miljøminister.
  • Anette Severinsen, leder Klimapartnere Agder
  • Kristin Dale, konserndirektør Mennesker & Kommunikasjon, Agder Energi
  • Hva sier tre framtidsfortellinger om overgangsrisiko for norske lokalsamfunn? Innlegg v/ Borgar Aamaas, forsker med meteorologibakgrunn ved CICERO Senter for klimaforskning.

Arrangementet er gratis og foregår via plattformen BigMarker, som ikke krever nedlasting av programvare. Som deltaker vil du ikke dele verken lyd eller bilde.

Vi setter av god tid til spørsmål fra publikum.

Meld deg på i dag!

Hjertelig velkommen!