Hopp til hovedinnhold
Nettsiden støtter ikke Internet Explorer lenger. Vi anbefaler deg å bytte til en annen nettleser, for å øke sikkerheten på nett. Les mer på Microsoft sine sider

KBN Skolen I

Vi har fortsatt noen ledige plasser igjen til KBN Skolen I. Meld deg på idag.

23. mars - 24. mars 2023
10.00 - 14.30
Oslo
1500

På KBN Skolen I lærer du hele prosessen fra innhenting av nye lån, til finansrapportering. Formålet er å få kjennskap til de viktigste temaene innen kommunal gjeldsforvaltning.

Her kan du lese mer om KBN Skolen

Meld deg på ved å sende e-post til Torger Jonasen: tmj@kbn.com

10:00 Velkommen i KBNs lokaler, Haakon VII’s gate 5B. Inngang fra Munkedamsveien vis-à-vis KS-bygget, heis til 5. etasje. Etter velkomst og kort omvisning i Kommunalbanken, trekker vi over gaten til KS-bygget hvor undervisningen vil foregå begge dager.

10:45 Hvilke rammeverk gjelder ved låneopptak? Lover og forskrifter v/Lars Ludvigsen

11:30 Renter v/Tom Pehrsen

12:00 Lunsj

12:45 Gjennomføring av låneopptak, hvilke muligheter finnes? v/Torger M. Jonasen

14:00 Finansiell risiko, hva må vi være obs på?

15:30 Finansrapportering og formidling av finansiell situasjon

16:30 Avrunding og oppsummering første skoledag med Kahoot

18:00 Middag på restaurant

OBS! Dag 2 vil i stor grad vies til praktisk arbeid i KBN Finans. For best utbytte av dagen vil vi anbefale noen forberedelser: 
Sjekk tilgang. Du har fått opprettet bruker til KBN Finans og lykkes i å logge inn. Ta med oversikt over lånebehov kommende fire år fra økonomiplanen. Forsøk deg gjerne på å opprette et eller flere lån fra kommunens portefølje. Vi vil dessverre ikke ha tid til å hjelpe deltakerne med å legge inn komplett portefølje under kursets gang. 

Vi møtes i KS-bygget. 
 
09:00- 09:20  Klimarisiko og grønne lån 
 
09:30 Vi tar en gjennomgang av KBN Finans 
 Utgangspunkt i temaer gjennomgått på Dag 1, bl.a. simulering av låneopptak,  innleggelse nye lån, analyser, stresstesting og rapportering. 
 
11:30 Lunsj 
 
12:15 Praktisk case og presentasjoner. 
 
14:00 Oppsummering og utdeling av diplom 
 
14:30 Avslutning og hjemreise 

KBN Skolen er et nyttig kurs for deg som jobber med økonomi i og gjeldsforvaltning i en kommune.

KBN Skolen er et todagers kurs der vi går igjennom viktige temaer rundt låneopptak og forvaltning av gjeld. Like viktig som det faglige er muligheten KBN Skolen gir til å bli kjent med andre som gjør det samme som deg.

Dette passer for alle kunder som vil lære mer om styring av gjeld, renter og finansiell risiko. Du vil få en bedre forståelse av sentrale begreper, låneprodukter, rammeverk og finansrapportering.

I tillegg lærer du å bruke gjeldsstyringssystemet, KBN Finans som vil gjøre jobben din enklere og mer oversiktlig. Det vil gi deg ny innsikt i din egen låneportefølje.

Med en bedre forståelse av din risiko og låneprodukter vil du tenke mer over egen strategi, reflektere over egne valg, og lettere se hva som passer for din kommune.