Hopp til hovedinnhold
Nettsiden støtter ikke Internet Explorer lenger. Vi anbefaler deg å bytte til en annen nettleser, for å øke sikkerheten på nett. Les mer på Microsoft sine sider

- Det må stilles krav om likestilling og mangfold i anbud

- Hvis leverandører blir ekskludert fordi de ikke tar likestilling på alvor, da tror jeg det blir virkelig fart i prioriteringene, sier avgått styreleder i Kommunalbanken, Else Bugge Fougner.

29.10.2018 / Nyheter

Etter nesten 19 år som styreleder i Kommunalbanken gir Bugge Fougner et innblikk i utviklingen gjennom denne perioden, hvordan finanskrisen påvirket virksomheten og om viktigheten av å ta et tydelig samfunnsansvar. Hun mener arbeidet med likestilling og mangfold går for sakte og at staten bør bruke anbudsreglementet aktivt for å få fart i utviklingen.

- For meg er det paradoks at privateide selskap følger opp statens oppfordring om å fremme mangfold og likestilling. Mens staten selv, som er pådriver på dette, ikke for eksempel setter dette som krav i anbud, sier Bugge Fougner.

- Jeg kan ta min egen bransje. De store advokatfirmaene har i dag har nesten ikke kvinnelige partnere. Den dagen ett av de største firmaene mister anbud på grunn av mangel på kvinner, da vil jeg tro at det kommer noen kvinner inn på partnernivå, sier den tidligere justisministeren.

Hør intervjuet med Else Bugge Fougner her