Hopp til hovedinnhold
Nettsiden støtter ikke Internet Explorer lenger. Vi anbefaler deg å bytte til en annen nettleser, for å øke sikkerheten på nett. Les mer på Microsoft sine sider

Årets første grønne obligasjon

Kommunalbanken utstedte denne uken årets første grønne obligasjon og den første i australske dollar noensinne, en såkalt Kangaroo Green bond.

04.09.2018 / Nyheter

Utstedelsen var på minimum 250 millioner australske dollar, men ble oppjustert til 450 millioner dollar etter betydelig etterspørsel.

Innlånssjef Thomas Møller var positivt overrasket over å se ordrebøkene nærme seg 500 millioner.
- Vi har vært aktive i det offentlige grønne obligasjonsmarkedet siden 2013 men har vektlagt amerikanske dollar og norske kroner. Vi fikk imidlertid veldig positive tilbakemeldinger fra australske investorer på vårt grønne obligasjonsprogram da vi var i Australia i mars, og siden vi allerede har en solid investorbase der tenkte vi at dette kunne være en utmerket måte å styrke vår tilstedeværelse i det australske dollarmarkedet. Vi opplevde en betydelig nasjonal interesse og så at 63 prosent av handelen gikk til australske investorer.

samfunnsansvar-graf

Midlene fra Kommunalbankens grønne obligasjonslån er øremerket klima- og miljøriktige prosjekter i Norge. Rammeverket vårt for innlån gjennom grønne obligasjoner har fått beste karakter, "dark green", av forskningssenteret CICERO. Dette betyr at investeringene vi finansierer med de grønne obligasjonene våre er i tråd med en utslippsbane som fører oss til lavutslippssamfunnet.