Hopp til hovedinnhold
Nettsiden støtter ikke Internet Explorer lenger. Vi anbefaler deg å bytte til en annen nettleser, for å øke sikkerheten på nett. Les mer på Microsoft sine sider

Skrikende behov for klimadata

– Det er et veldig stort behov for data om kommunenes kostnader knyttet til klimarelaterte hendelser. Vi trenger fakta om dette for å kunne fastsette kommunenes klimarisiko, sier utlånsdirektør Lars Strøm Prestvik i Kommunalbanken til Kommunal rapport denne uken.

30.10.2018 / Nyheter
Kronikk om klimadata

FN anslår at det er syv ganger dyrere å reparere enn å forebygge, mens Verdensbanken opererer med forholdstallet fire til en. Prestvik mener imidlertid dette ikke er tilpasset norske forhold. – Det er et åpenbart behov for mer kunnskap om hvor lønnsomt det er å forebygge foran å reparere. Da trenger vi mer data om kommunenes kostnader.

Prestvik viser til at Kommunalbanken har innledet et samarbeid med Cicero og Norsk klimastiftelse om å sette kommunenes klimarisiko på dagsorden. – Vi jobber med å utvikle et rammeverk som skal hjelpe norske kommuner å vurdere og håndtere egen klimarisiko. Som kommunesektorens klart viktigste långiver ønsker vi i Kommunalbanken å bidra til at kommunene har best mulig beslutningsgrunnlag når de foretar sine investeringer.

Saken stod på trykk i Kommunal rapport 25. oktober.