Hopp til hovedinnhold
Nettsiden støtter ikke Internet Explorer lenger. Vi anbefaler deg å bytte til en annen nettleser, for å øke sikkerheten på nett. Les mer på Microsoft sine sider

S&P stadfester Kommunalbankens AAA-rating

Standard & Poor's stadfester Kommunalbankens AAA/A-1+ rating med stabile fremtidsutsikter. Det betyr at vi kan fortsette å tilby kommunene gunstig finansiering av deres velferdsinvesteringer

26.07.2018 / Nyheter

I rapporten trekker S&P frem blant annet Kommunalbankens viktige samfunnsrolle i Norge og det stabile eierskapet som sentralt for den høye ratingen. Videre skriver S&P at Kommunalbankens utlånsaktivitet er forbundet med lav risiko og at banken har en sterk likviditet som forvaltes med lav risiko.

S&P offentliggjorde tidligere i år at de har innført en ny metodikk for rating av kredittinstitusjoner etablert for å finansiere offentlig sektor. Kommunalbanken er ratet under dette nye rammeverket.

Feiring av AAA med kake

- Vi er veldig godt fornøyd med at S&P anser Kommunalbanken for å være en svært solid kredittinstitusjon. Den høyest oppnåelige ratingen er sentral for at vi kan fortsette å tilby kommunesektoren gunstig finansiering av viktige velferdsinvesteringer, sier direktør for kapitalmarkeder, Sigbjørn Birkeland.