Hopp til hovedinnhold
Nettsiden støtter ikke Internet Explorer lenger. Vi anbefaler deg å bytte til en annen nettleser, for å øke sikkerheten på nett. Les mer på Microsoft sine sider

Trepartssamarbeid om klimarisiko

KBN inngår samarbeid med CICERO og Norsk klimastiftelse om å utvikle og dele kunnskap om kommunenes klimarisiko.

05.09.2018 / Nyheter

Samarbeidet inkluderer å lage et rammeverk som skal hjelpe kommunene med å identifisere og jobbe systematisk med klimarisiko i investeringsbeslutningene, utarbeide og distribuere en håndbok i klimarisiko for kommunal sektor og å etablere et redaksjonelt nyhetsbrev som tilbyr ny kunnskap på feltet. 

 – Som Kommune-Norges største långiver er vi opptatt av økonomisk bærekraft og risiko i sektoren og at kommunene er bevisste på hvordan klimarelaterte risikofaktorer påvirker dem. Dette er et relativt lite belyst felt og vi ønsker å bidra til mer kunnskap som kommunene kan ha nytte av, sier administrerende direktør i Kommunalbanken, Kristine Falkgård.

Samarbeidet strekker seg over tre år, men partnerne håper prosjektet kan bidra til å løfte temaet klimarisiko inn mot lokalvalget neste høst. 

– Selv om klimaendringene er globale, vil påvirkningene merkes lokalt. Lokale myndigheters evne til å håndtere klimarisiko både i sitt daglige virke og i sin langsiktige planlegging har mye å si for løsningene som velges og kostnadene som er forbundet med disse, sier CICERO-direktør Kristin Halvorsen i en kommentar til Norsk klimastiftelse

Nestleder i Norsk klimastiftelse, Anne Jortveit sier i samme sak at – Klimaendringene skjer nå, energiomstillingen er i full gang og mange kommuner ønsker å bidra til å drive sin kommune i tråd med målene i Paris-avtalen. Vi gleder oss til å samarbeide med Kommunalbanken og CICERO om å få frem ny og saklig kunnskap som kan brukes i klimaarbeidet lokalt.