Hopp til hovedinnhold
Nettsiden støtter ikke Internet Explorer lenger. Vi anbefaler deg å bytte til en annen nettleser, for å øke sikkerheten på nett. Les mer på Microsoft sine sider

Umiddelbar suksess!

KBN Skolens første kull har mottatt sine diplomer, og tilbakemeldingene fra deltakerne inspirerer til en oppfølger.

24.04.2018 / Nyheter

- Ville du anbefalt KBN Skolen til andre, spør vi førstekullist og sandefjording Lars Jørgen Maaren – Helt klart! Nyttig både for de som er nye i faget, og vi som har jobbet med det en stund.

Deltagere på KBN Skolen

Deltagere på KBN Skolen i 2018.

De tjue deltagerne startet kurset med en omvisning i Kommunalbanken, til glede for både kursdeltagere og ansatte, før de inntok seminarrommet i KS’ lokaler rett over gaten. Der kastet de seg over teori om kommunal låneforvaltning. Målet med kursdagene er å bidra til økt kompetanse om gjeldsforvaltning og finansiell risiko.

– Høydepunktet med kurset har vært å bli oppdatert på hva som er viktig å tenke over når man skal foreta låneopptak og hvilke produkter som passer best inn i porteføljen i vår kommune. Og så var det jo veldig hyggelig med en sosial happening på kvelden hvor vi ble bedre kjent, oppsummerer Lars Jørgen Maaren, økonomirådgiver i Sandefjord kommune.

Et dypdykk i låneforvaltning

«Rektor» Torger M. Jonasen, til vanlig kundekontakt i Kommunalbanken med ansvar for Trøndelag og Oppland, er veldig glad for de gode tilbakemeldingene:

– Vi ville lage et praktisk kurs som gikk rett på de områdene vi ser at flere av våre kunder etterspør mer kunnskap om innen kommunal låneforvaltning. Basert på de første tilbakemeldingene ser det ut som vi har truffet godt, og vi vil bruke alle tilbakemeldinger til å videreutvikle kurset slik at det blir enda bedre, sier Torger.

Sammen med Lars Ludvigsen og Lars M. Bekkelund, har han stått for utformingen, innholdet og gjennomføringen av de to kursdagene. Til vanlig er de kundekontakter i Kommunalbanken, men etter første gjennomføring vet vi at de også er solide forelesere.

– En skikkelig høydare

Den første kursdagen tok for seg lover og forskrifter, rentetyper og låneprodukter, låneopptak, finansreglement og finansiell risiko. Dag to handlet om praktisk anvendelse av gjeldsportalen KBN Finans og hvordan man kan bruke den til analyse og rapportering.

Inger Flyåker Johnsen, økonomirådgiver og konstituert økonomisjef i Nord-Aurdal synes denne inndelingen fungerte godt:

– Det har vært to innholdsrike dager. Jeg synes opplegget med en dag med teori og så muligheten til å prøve alt ut i praksis dagen etter var veldig bra. Kollega Gro Tvenge Frogner, regnskapssjef i samme kommune, legger til:

– For vår del var timingen også veldig god. Økonomisjefen har akkurat sluttet og mye av kunnskapen han hadde må vi nå dekke opp for. Derfor passet kurset veldig bra for vår del.

– Men hva har vært høydepunktet?

 – Det må være hele pakken. Innholdet har vært veldig bra og middagen på kvelden (på Klosteret red.anm.) var fantastisk. Noe som vi aldri opplever ellers, en skikkelig høydare rett og slett, sier Gro. Inger nikker bekreftende.

Neste runde av KBN Skolen blir holdt 12.-13. juni, og de 20 kursplassene er allerde fylt opp. Ta kontakt med din kunde- og markedsansvarlige hvis du har lyst til å delta på neste runde eller har spørsmål.