Hopp til hovedinnhold
Nettsiden støtter ikke Internet Explorer lenger. Vi anbefaler deg å bytte til en annen nettleser, for å øke sikkerheten på nett. Les mer på Microsoft sine sider

E-signatur er nå tilgjengelig for alle kunder

Tidligere har vi nevnt at fra mars av kan kunder signere dokumenter tilsagnsbrev, gjeldsbrev (o.l.) fra Kommunalbanken ved bruk av BankID eller BankID på mobil. E-signatur har vært høyt etterspurt av våre kunder, og nå er tjenesten lansert.

23.03.2019 / Nyheter

Signatur med BankID og BankID på mobil gir kundene våre en mer smidig signeringsprosess. Bruk av BankID er juridisk bindende, og er derfor godkjent til sikker identifisering og signering av dokumenter, på lik linje med fysisk legitimasjon og signatur med penn. Det er både tidsbesparende og kostnadseffektivt.

- Vi ser allerede at kunden er raskere med å returnere signerte dokumenter til oss nå som vi har e-signatur og da kan vi behandle lånesaken raskere. Det ble utstedt dokumenter for elektronisk signatur til totalt 5 kunder på mandag, og Klepp kommune var raskest med å signere, , sier Shahjahan Ul Hassan, operations officer i Kommunalbanken.

Stein Kittelsen, økonomisjef i kommunen, kommer med følgende svar til hva e-signatur betyr for dem:

- Det er vesentlig enklere å få signert dokumentene nå, fordi rådmann trenger ikke være fysisk tilstede. Vi slipper også vitnesignaturene, sending av signerte dokumenter i epost og ordinær post. Alt dette sparer oss for tid, forteller han.

E-signatur ble tilgjengelig for alle kundene den 18.mars, men det er fortsatt mulig å signere dokumentene med penn og papir for de som ønsker det.