Hopp til hovedinnhold
Nettsiden støtter ikke Internet Explorer lenger. Vi anbefaler deg å bytte til en annen nettleser, for å øke sikkerheten på nett. Les mer på Microsoft sine sider

Grønn frokost-suksess

70 deltakere fra finansbransjen, byggenæringen og kommunesektoren deltok på KBN og Norsk Skogeierforbundet sitt frokostmøte Hvordan gjøre det lønnsomt å bygge med klimavennlige materialer?

28.03.2019 / Nyheter
Grønn frokost-suksess

Deltakerne fikk blant annet en innføring i hvilke faktorer som påvirker klimagassutslippene i et byggeprosjekt, herunder en sammenligning av ulike byggematerialer, av arkitekt Bård Sverre Solem fra Eggen Arkitekter. Christian Hvass fra NCC presenterte konseptbygget Valle Wood, Norges største kontorbygg i massivtre, som ferdigstilles våren 2019. Kåre Gunnar Fløystad fra klimaorganisasjonen Zero etterlyste konkrete virkemidler og krav for å gjøre det lønnsomt å velge tre og materialer med lave utslipp i byggeprosessen.

Se innlegget til Bård Sverre Solem her

Se innlegget til Christian Hvass her

Se innlegget til Kåre Gunnar Fløystad her 

I den påfølgende panelsamtalen utfordret Isak Oksvold fra Møller Eiendom finansnæringen til å gi rentefordel til klimavennlig materialbruk i bygg. Lars viste til at Kommunalbanken tilbyr grønne, rabatterte lån til klimariktige prosjekter, herunder bygg i massivtre. Kristin Kongsrud fra SEB mente klimavennlige valg vil tvinge seg frem i stadig større grad og pekte på at det vil bli vanskelig å få lån til byggeprosjekter som ikke kan vise til valg av klimavennlige materialer og lave utslipp i fremtiden.

Panelet bestod av Isak Oksvold, direktør miljø og innovasjon, Møller Eiendom, Lars, André Aasrud, Klimaetaten, Oslo Kommune, Kristin Kongsrud, SEB, Karoline Bakka Hjertø, Sparebank1 Østlandet og ordstyrer Torunn. Trykk her for å se paneldebatten.

Video fra hele frokostmøtet finner du her på KBNs Facebook-side.

Grønn frokost-suksess2

Bård Sverre Solem fra Eggen Arkitekter

Christian Hvass fra NCC.

Christian Hvass fra NCC.

Kåre Gunnar Fløystad fra Zero. 

Kåre Gunnar Fløystad fra Zero.