Hopp til hovedinnhold
Nettsiden støtter ikke Internet Explorer lenger. Vi anbefaler deg å bytte til en annen nettleser, for å øke sikkerheten på nett. Les mer på Microsoft sine sider

KBN på Arendalsuka 2019

KBN legger opp til et tettpakket og variert program under årets Arendalsuka

06.08.2019 / Nyheter
Arendalsuka 2018

Mandag 12. august inviterer KBN og KS til samtale om kommunenes arbeid med FNs bærekraftsmål. Er de nødvendige verktøyene og rammene på plass? Hva kan vi lære av de som har kommet langt i prosessen? Og vil bærekraftsmålene bli tema i høstens valgkamp? Meld deg på Facebook-eventen her.

Bybanen i Bergen

Tirsdag starter vi med lokal klimarisiko. Sammen med forsikringsselskapet Fremtind spør vi hvorfor vi ikke klarer å unngå lokale katastrofer som følge av klimaendringer - gang på gang, og hvem som egentlig har det overordnede ansvaret? 
Meld deg på Facebook-eventen her.

Flom i Tvedestrand

Tirsdag kveld inviterer KBN og KS til kommunal aften, et hyggelig og uformelt treff for folk fra politikk, organisasjonsliv, media og kommunesektoren.

I tillegg deltar KBN i paneler på følgende arrangementer:

Tirsdag kl. 12:00: Råtner Kommune-Norge på rot? Tar kommunene vedlikeholdsetterslepet på alvor? Truer vedlikeholdsetterslepet funksjonaliteten på de kommunale tjenestene? Hva gjør staten for å sette kommunene i stand til å håndtere denne situasjonen?

Tirsdag kl 13.00: Klimavennlige materialer til bygg og anlegg i samarbeid med Klimapartnere og Bygg i tre. Hvordan bygger vi lavutslippssamfunnet og hvordan finansierer vi dette?

Onsdag kl. 15:30: Finansbransjen - klimapådriver eller bremsekloss? Finansbransjen er på mange måter selve motoren i det systemet som har brakt oss dit vi er i dag og haren nøkkelrolle i omstillingen til lavutslippssamfunnet. Men går det fort nok?

Torsdag kl. 10:00: Klima - handling nå! Gjør bankene nok? En rekke klima- og miljøorganisasjoner utfordrer de største norske bankene på hva de gjør for å bidra til raskere omstilling for å stoppe klimaendringene.

Torsdag kl. 15:00: Kommuner i førersetet for bærekraftig utvikling. Kommuner er viktige aktører for at FNs bærekraftsmål skal bli virkelighet på lokalt, nasjonalt og globalt nivå. Samtalen skal se på hva kommuner og fylkeskommuner kan bidra med for å nå bærekraftsmålene.

Vi håper å se deg i Arendal!