Hopp til hovedinnhold
Nettsiden støtter ikke Internet Explorer lenger. Vi anbefaler deg å bytte til en annen nettleser, for å øke sikkerheten på nett. Les mer på Microsoft sine sider

KBN med ny grønn obligasjon

Med sin første utstedelse i svenske kroner (SEK) befester KBN posisjonen som Norges mest aktive utsteder av grønne obligasjoner

23.09.2019 / Nyheter
Bybanen i Bergen med green bonds

Etter kunngjøring av mandatet tirsdag 20. august åpnet ordreboken onsdag morgen og tiltrakk seg raskt interesse fra store SEK-investorer. Etter halvannen time var ordreboken overtegnet og med fortsatt interesse utover dagen ble obligasjonen satt til 2 milliarder svenske kroner med en prising på MS + 15 bps. Svenske investorer kapret 51% av handelen, mens danske og franske investorer stod for hhv. 30% og 13%. Forsikringsselskaper og pensjonsfond tok halvparten av handelen, etterfulgt av banker med 30%.

Utstedelsen er KBNs syvende grønne obligasjon. Forrige utstedelse, i australske dollar, ble kåret til SSA Kangaroo Bond Deal of the Year av det toneangivende bransjeforumet KangaNews. De øvrige utstedelsene har vært gjort i US dollar og norske kroner.

Midlene fra KBNs grønne obligasjonslån er øremerket klima- og miljøriktige prosjekter i Norge. Rammeverket vårt for innlån gjennom grønne obligasjoner har fått beste karakter, "dark green", av forskningssenteret CICERO. Dette betyr at investeringene vi finansierer med de grønne obligasjonene våre er i tråd med en utslippsbane som fører oss til lavutslippssamfunnet.

KBN rapporterer årlig på effekten av de grønne lånene i egen miljøeffektrapport. Rapporten gir investorene utfyllende informasjon om hvilke prosjekter som finansieres av de grønne obligasjonene, herunder klimaeffekten målt som klimagassutslipp unngått eller redusert.