Hopp til hovedinnhold
Nettsiden støtter ikke Internet Explorer lenger. Vi anbefaler deg å bytte til en annen nettleser, for å øke sikkerheten på nett. Les mer på Microsoft sine sider

KBNs digitale veikart

KBN skal være ledende på digitale løsninger som skal sikre kundene den beste kundeopplevelsen. Vi har gjort store endringer i kundeportalen, klimarisikoverktøyet og har flere planer for KBN Finans.

17.12.2020 / Nyheter

Hva har vi gjort i 2020?

 
Lansering av KBN kundeportal

Våren 2020 ble KBNs kundeportal lansert. Hensikten med kundeportalen er å gi våre kunder en digital informasjonskanal med oversikt over utestående lån, ulike dokumenter og muligheten til å både be om lånetilbud og gjøre endringer i eksisterende lån.

Arbeidet med å gi tilgang til kundeportalen pågår og fortsetter videre i 2021. Ta gjerne kontakt med din kundeansvarlig hvis du ønsker tilgang allerede nå om du ikke fått det. Oversikt over garantiforpliktelser og nye renteguleringer vil fra januar kun være tilgjengelig i kundeportalen.

Kontinuerlig utvikling

Etter lansering har kundeportalen gjennom høsten fått flere oppdateringer som f.eks.

  • Enklere å be om refinansiering direkte fra gjeldsoversikten
  • Ny rapportside med maler for finansreglement
  • Forbedret dokumentområde i kundeportalen
  • Forbedret design og layout
  • Grafisk framstilling av KBNs kredittdata (kommer ved årsskiftet)
Klimarisiko 2.0

I løpet av høsten har KBN lansert ny versjon av klimarisikoverktøyet. Den nye versjonen er blant annet oppdatert med ny kommunestruktur, flere datakilder og et ansiktsløft som skal gjøre den lettere å bruke. Klimarisikoverktøyet inneholder kunnskap om hvordan klimaendringer og overgangen til lavutslippssamfunnet kan være en finansiell risiko for kommuner og hvordan kommunene kan jobbe for å inkludere klimarisikohensyn i kommunale prosesser.

Les mer om dette i nettsaken eller sjekk din kommune i klimarisikoverktøyet.

Hva skal vi gjøre i 2021?

Det digitale utviklingsarbeidet fortsetter med fullt trykk i 2021 og vil bl.a. basere seg på innsikt rundt hvilke behov kundene har. Dette kommer vi til å gjøre både via intervjuer, undersøkelser og andre kanaler.

Mindre løpende forbedringer

Mindre forbedringer kommer fortløpende i kundeportalen og skal f.eks. gi en bedre data om kundens lån (planlagte utbetalinger, detaljert gjeldsoversikt), bedre verktøy (låneforespørsel, finansrapport og også gjøre det enklere å få svar på spørsmål (videos, FAQ, m.m.)     

Integrasjon mellom kundeportalen og KBN Finans

Det jobbes intensivt med å introdusere felles innlogging og integrasjon mellom kundeportalen og KBN Finans. Parallelt jobbes det med å få import av tall fra Stamdata inn i KBN Finans.

Enklere finansforvaltning for kundene

Vi vil i 2021 videreutvikle løsningen med å be om lånetilbud gjennom kundeportalen med ytterligere funksjonalitet. Vi vil også starte arbeidet med å utvikle en bedre løsning for tertialvis finansrapportering med data fra KBN Finans.

Kreditdata og økonomisk frampek

KBNs kredittmodell vil i løpet av 2021 bli tilgjengelig i kundeportalen. Samtidig har vi startet opp med å utvikle en modell som skal framskrive økonomiske utvikling i hver enkelt kommunes inntil 15 år fram i tid. Med utgangspunkt i bl.a. befolkningsframskrivninger og med mulighet til å simulere ulike variabler, og så skal modellen gi scenarier rundt for eksempelvis inndekningsbehov, investeringsbehov, utvikling i gjeldsgrad og behov for netto driftsresultat.