Hopp til hovedinnhold

Tilskuerrekord da KBN arrangerte digital årskonferanse

Med over 550 påmeldte ble KBNs første digitale årskonferanse den klart mest besøkte i rekken.

26.03.2021 / Nyheter

- Vi får ikke den samme interaksjonen og sosiale settingen som vi ville gjort på en fysisk konferanse, men vi når langt flere og vi når langt bredere, på en rimeligere og mer effektiv og miljøvennlig måte, sa adm. dir. i KBN, Jannicke Trumpy Granquist.

- I dag har vi deltakere fra Andøya, Askøy og Asker, fra Bergen, Berlevåg og Bømlo, fra Hamar, Hitra og Hemnes og fra Lindesnes, Lesja og Lebesby, sa Granquist som understreket at digitaliseringen har noen klare gevinster som det er viktig å hente ut.

Årets tema var «Fremtidens kommuneøkonomi – Tøffe prioriteringer». Finansminister Jan Tore Sanner presenterte regjeringens perspektivmelding, lederen av ekspertutvalget «Norge mot 2025» la frem deres dagsferske utredning og vi fikk en oppdatering på arbeidet med kommunenes fremtidige inntektssystem.

Presentasjonene finner du her.

Kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup og Jonas Gahr Støre ble utfordret på hvordan de vil prioritere kommunesektoren etter høstens valg. «Årets ledestjerne» i DN, Silje Skjelsvik snakket om viktigheten av å skape morgendagens bærekraftige byer og samfunn. Dr. Josefina Syssner tok oss med ut i skogen for å fortelle om hvordan å skape den beste kommunen for de som bor der. Det faglige programmet ble avsluttet med en samtale med VGs politiske kommentator Tone Sofie Aglen om høstens valg og hva som blir de viktigste sakene. 

Jon Niklas Rønning stod for underholdningen underveis og avsluttet med et maraton av en vise basert på alle kommunene og stikkordene han fikk fra deltakerne.

Gikk du glipp av konferansen, eller ønsker du et gjensyn så er den tilgjengelig i opptak her.

Kontakt oss

  • Tor Ole Steinsland

    Tor Ole Steinsland

    Direktør kommunikasjon og samfunnskontakt
    +47 98 24 70 16