Hopp til hovedinnhold
Nettsiden støtter ikke Internet Explorer lenger. Vi anbefaler deg å bytte til en annen nettleser, for å øke sikkerheten på nett. Les mer på Microsoft sine sider
Økonomidirektør Andrea Søfting sammen med Benjamin Sæther

Benjamin var leder for en dag i KBN

Leder for en dag er over for i år og vi gleder oss allerede til neste år. Vi tok en prat med Benjamin, som reiste til Oslo for å være toppleder en hel arbeidsdag i et av Norges største finansforetak.

01.11.2022 / Nyheter

Benjamin Sæther (19) fra Sandnes var én av totalt 25 ledertalenter fra hele landet som ble plukket ut til å delta i prosjektet Leder for en dag i regi av Ungt Entreprenørskap. Han ble valgt ut på bakgrunn av sin erfaring som daglig leder i ungdomsbedriften CandyMakers UB og som økonomiansvarlig i Reach UB.

Hos KBN fulgte han økonomidirektør Andrea Søfting gjennom dagen.

– Det har vært en helt unik opplevelse, sier Benjamin, vel hjemme i Hommersåk. – Jeg trodde aldri jeg skulle få oppleve et så høyt nivå av kompetanse før jeg har begynt på høyere studier, men her sitter jeg i dag med den opplevelsen.

I løpet av dagen fikk Benjamin delta i jobbintervjuer, arbeide med selskapets kvartalsrapport og visualisering av ny strategi. I tillegg presenterte han et egenvalgt case for flere av bankens ledere.

– Etter å ha fulgt Andrea en hel dag fikk jeg lov til å holde et foredrag for KBN om bruk av sosiale medier til rekruttering. Det syns jeg var veldig spennende!, sier Benjamin.

Mennesker i et møte.

Benjamin holder et foredrag om bruk av sosiale medier for KBN.

25-årsjubileum

Leder for en dag er et årlig initiativ fra Ungt Entreprenørskap Norge, hvor unge ledertalenter får skygge norske næringslivsledere gjennom dagen.

- Leder for en dag er en fantastisk mulighet for unge til å oppleve ledelse på øverste nivå, der de får gode erfaringer å ta med seg videre i sin karriere, sier Grete Ingeborg Nykkelmo, administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge.

Ungt Entreprenørskap Norge feirer i år 25-årsjubileum. KBN samarbeider med organisasjonen også om programmet Elevbedrift, hvor vi sammen ønsker å rette oppmerksomhet mot sosialt entreprenørskap og bærekraft i ungdomsskolen.

Vil forandre verden

Det neste som står på tapetet for Benjamin er førstegangstjeneste i Forsvaret. Men hva som venter ham etter det er foreløpig åpent.

– Jeg har ikke landet på hva jeg vil bli når jeg blir stor, men dette er i hvert fall sikkert: Jeg vil bli en av de personene som er med på å forandre verden i en positiv retning. Men det er fortsatt en lang vei dit, avslutter han.

Vi ønsker Benjamin all lykke til videre, og takker for besøket!

Kontakt oss