Hopp til hovedinnhold
Nettsiden støtter ikke Internet Explorer lenger. Vi anbefaler deg å bytte til en annen nettleser, for å øke sikkerheten på nett. Les mer på Microsoft sine sider

Oppdatering budsjettrenter 2023-2026

Rentemarkedet er ekstremt volatilt for tiden. Rentenivåene har den siste tiden flyttet seg opp og ned med opp til 0,3 prosentpoeng innenfor en uke.

15.09.2022 / Nyheter

Vi oppdaterer budsjettrentene nå, slik at dere kan få de mest oppdaterte rentene.

Makroøkonomiske bildet i verden og i Norge er det samme, med hovedfokus på inflasjon, energimangel i Europa og krig. Enhver informasjon fremover innenfor driverne vil øyeblikkelig kunne endre rentenivået. Siste oppdaterte inflasjonstall og tale fra sentralbanksjefen i USA, tilsier at rentene fortsatt skal til dels mye opp i forhold til dagens nivå.

Sentralbanksjefen i Norge fortalte under en tale i Arendalsuka at normal styringsrente er 2 prosent, og at det i dag er behov for klart høyere rente. Sentralbankrenten i dag er 1,75 prosent. Som det fremgår i tabellen nedenfor, forventer markedet at FRA prisene topper ut med snittrente på 4 prosent i 2023, det vil gi en styringsrente fra Norges Bank i området 3,5-3,75 prosent. Det betyr da at budsjettert lånerente vil nå sitt høyeste nivå iløpet av 2023, og ligge i overkant av 4,5 prosent.

Skulle store hendelser finne sted, vil vi i KBN enten sende ut kundebrev med informasjon, men mest sannsynlig lage et ad hoc Webinar/video, slik at dere er oppdatert på situasjonen og rentenivåene så fort endringene skjer.

Norges Bank offentliggjør ny rentebeslutning torsdag 22. september. Dagen etter sender vi ut et nytt nyhetsbrev, hvor du kan se og høre hva Tom Pehrsen tenker om rentebeslutningen og utsiktene fremover.