Hopp til hovedinnhold
Nettsiden støtter ikke Internet Explorer lenger. Vi anbefaler deg å bytte til en annen nettleser, for å øke sikkerheten på nett. Les mer på Microsoft sine sider

KBN på Arendalsuka 2023

Hvordan kan kommuner spare strøm og utslipp? Og hva holder kommunedirektører våkne om natta? Møt KBN på Arendalsuka.

04.07.2023 / Nyheter

Tirsdag 15. august er KBN på plass i Arendal. Fra "Fullriggeren Sørlandet" arrangerer vi et seminar og en debatt. Vi stiller med mat og dagsaktuelle temaer om norske kommuner. Velkommen ombord! Arrangementene vil også bli strømmet.

Tirsdag 12:00 - 12:50 Slik kan kommunene spare strøm, utslipp og penger

Norge må spare store mengder strøm når vi skal elektrifisere hele samfunnet og bygge ny og grønn industri. Heldigvis er noen kommuner og fylkeskommuner kjempegodt i gang med akkurat det.

Steinar Roppen Olsen, rådgiver i Bygg og eiendomsavdelingen i Agder fylkeskommune, vil innlede om beregninger og vurderinger forut for vedtak og bygging – og erfaringer så langt med den energieffektive og utslippsgjerrige skolen. Her er det mye å lære for andre små og store byggeiere!

Fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) kommer Maren Aschehoug Esmark, seksjonssjef med ansvar for energibruk, energieffektivisering, regelverk EU mm. Hun tar også med seg en fersk kraftmarkedsanalyse.

Jannicke Trumpy Granquist , administrerende direktør i Kommunalbanken, viser fram prosjekter fra hele landet der kommunene sparer både strøm og utgifter på bygg/infrastruktur – og der noen også produserer store deler av strømmen de trenger selv.

Se seminaret live fra klokken 12:00 på vår Youtube-kanel

Tirsdag 13:00 - 14:00 Hva holder kommunedirektørene våkne om natta?

De neste fire årene vil andel innbyggere over 80 år øke med 25 prosent, samtidig som andel barn og unge faller betydelig. Det blir økende knapphet på arbeidskraft. Omstilling må til for å bevare en bærekraftig økonomi. Hva skjer i kommunestyrene landet over når fagre valgløfter møter kommunal virkelighet. Er de forberedt på å finansiere drift og økte investeringer i helse og omsorg med kutt i skolebudsjettet?

Debatt med følgende deltagere:

  • Magnus Takvam (ordstyrer), politisk kommentator, Altinget
  • Lars Strøm Prestvik, utlånsdirektør, KBN
  • Yngve Folven Bergesen, kommunedirektør, Vindafjord kommune
  • Siri Martinsen (Ap), ordfører, Fredrikstad kommune
  • Einar Holmer-Hoven (H), ordfører, Lillesand kommune
  • Anne Stapnes, kommunedirektør, Birkenes kommune

Se debatten live fra klokken 13:00 på vår YouTube-kanal