Hopp til hovedinnhold
Nettsiden støtter ikke Internet Explorer lenger. Vi anbefaler deg å bytte til en annen nettleser, for å øke sikkerheten på nett. Les mer på Microsoft sine sider

Mia valgte å gjøre et karriereskifte

– Jeg ønsket å være en del av det grønne skiftet, sier Mia Haakonsen Pedersen, som jobbet som strategisk medierådgiver da pandemien traff.

20.09.2023 / Nyheter

De påfølgende månedene med volatile aksjemarkeder og inntoget av grønne børsnoteringer styrket Mias ønske om å ta en finansrettet master, og høsten 2021 tok hun steget.

Med en forkjærlighet for tall og analyse hadde Mia allerede under bachelorstudiene bestemt seg for at dersom hun skulle ta en master, så måtte det bli innen finans. Det var med stor interesse hun fulgte med på hvordan finansbransjen i stadig økende grad støttet opp under det grønne skiftet ved å allokere finansielle midler mot bærekraftige investeringer.

– Jeg så en endring jeg ønsket å være en del av, forklarer Mia.

web-2_Mia_IMG_1_sat-20_510x368_ENDELIG3.jpg

Tilbake til skolebenken

Denne utviklingen inspirerte henne til å ta steget og gjøre et karriereskifte, og høsten 2021 startet hun på en mastergrad i MSc i Business med fordypning i Sustainable Finance ved Handelshøyskolen BI.

– Jeg ville utfordre meg selv og gå ut av komfortsonen, sier hun.

Samtidig som Mia begynte på masterstudiene, startet hun i et studentengasjement i KBN. Her jobbet hun først i utlånsavdelingen før hun rullerte videre til Middle Office, og over de siste to årene har hun opparbeidet seg relevant erfaring og fått god kjennskap til banken.

– Det har vært utrolig lærerikt og jeg har fått bryne meg på mange forskjellige arbeidsoppgaver. Fra dag én har jeg fått mye ansvar med rom for å prøve og feile, noe som har gjort at jeg har utviklet meg mye de siste to årene. Det har vært veldig nyttig å få en praktisk tilnærming til det teoretiske jeg har lært på masteren, forklarer hun.

Fra studentstilling til fast jobb

Allerede før Mia var ferdig med masteren sin, fikk hun tilbud om fast stilling som bærekraftsrådgiver i KBN. Stillingen innebærer at hun har ansvar for bankens bærekraftsrapportering og å sikre at vi gjør dette i henhold til ulike rapporteringsstandarder og -initiativer som GRI, TCFD, CDP og CSRD.

– Vi har blitt kjent med Mia som en grundig og svært kompetent kollega, og er veldig glade for å ha fått henne på teamet og som fast ansatt i KBN, sier kommunikasjons- og bærekraftsjef Harald Jacobsen.

Hvilket råd vil du gi til studenter som vurderer å søke på studentjobb i KBN?

– Først og fremst, søk! KBN er et perfekt sted å jobbe ved siden av hektiske studier, med stor grad av fleksibilitet og høyt læringsutbytte. Sett deg inn i hvem vi er, hva vi jobber med, og hvorfor nettopp du kan være et godt tilskudd til teamet. Da er du godt forberedt til et eventuelt intervju, avslutter Mia.

 

KBN utlyser stilling til studentprogram

Er du student og kunne tenke deg en jobb ved siden av studiene som gir deg arbeidserfaring innen bank og finans? I KBN får du jobbe tett på internasjonale kapitalmarkeder og finansiering av kommunale investeringer over hele landet, i en bank hvor bærekraft og grønn finans står helt sentralt.

Kontakt oss