Hopp til hovedinnhold
Nettsiden støtter ikke Internet Explorer lenger. Vi anbefaler deg å bytte til en annen nettleser, for å øke sikkerheten på nett. Les mer på Microsoft sine sider
Illustrasjonsfoto: Torunn Brånå

Beste tilgjengelige teknologi til Lesja sjukeheim

Da Lesja kommune skulle gjøre deres største investering noen sinne, valgte den beste tilgjengelige teknologien for å oppnå et energieffektivt sjukehjem.

Sjukehjemmet var tidligere et energisluk, vinduene trakk, det var dårlig inneklima og lysarmaturene var gamle og uten styring. For å redusere energibruken betydelig igangsatte kommunen en omfattende renovering av sjukehjemmet. De etablerte en ny energisentral basert på grunnvarme som skal erstatte elektrisk oppvarming, og de iverksatte isoleringstiltak og en rekke andre energibesparende tiltak inne og utenpå bygningskroppen. Prosjektet har fått støtte fra Enova ettersom det er benyttet beste teknologi i renoveringen. Energieffektiviseringstiltak er positivt for både miljøet og kommuneøkonomien.

Dette prosjektet er finansiert med grønt lån

Vi tilbyr lån med lavere rente til klima- og miljøriktige investeringer. Kvalifiserer din kommunes prosjekt til grønt lån?

Les om KBNs grønne lån

Nøkkeltall grønt lån

Utestående lån:

57 454 000 kr*

Estimert renterabatt:

694 788 kr

Estimert energibesparelse:

382 235 kWh/år**

Tilsvarer unngåtte klimagassutslipp:

120 tonn CO2e/år**

 

*= per 01.04.2020

**= KBNs andel 

Beregningsgrunnlag for miljøeffekt