Hopp til hovedinnhold
Nettsiden støtter ikke Internet Explorer lenger. Vi anbefaler deg å bytte til en annen nettleser, for å øke sikkerheten på nett. Les mer på Microsoft sine sider
Elektrisk truck

Fra dieseldreven til elektrisk truck

Romsdalshalvøya Interkommunale Renovasjonsselskap (RIR) har høye miljøambisjoner. De skal være en ledende avfallsbedrift, både kvalitets- og miljømessig.

Illustrasjon: Jungheinrich

Midt i det grønne skifte

Tanken om sirkulær økonomi skal ligge til grunn for all virksomhet i det interkommunale selskapet. I 2020 søkte de om grønt lån i KBN for å finansiere elektrisk truck.

- Vi er midt i det grønne skiftet og i den forbindelsen planlegger vi å skifte ut dieseldrevne anleggsmaskiner med elektriske der hvor det er fornuftig og hensiktsmessig. Den første anskaffelsen gjelder kjøp av en elektrisk truck, skrev selskapet i søknaden.

Søknaden ble innvilget.

En sterk truck, som sparer energi og kostnader

Å løfte tungt med elektrisk truck (Jungheinrick EFG S30), fungerer utmerket. Maskinen har følgende egenskaper:

  • Elektriske firehjuls motvektstrucker i 4-serien har løftekapasitet inntil 3000 kilo. Egner seg for innen- og utendørs bruk, spesielt i kombinasjon med tilleggsutstyr. Dermed oppnås det optimal energi- og kostnadssparing gjennom teknologikonseptet PureEnergy.
  • Ved bruk av 3-faseteknologi i forbindelse med kjøreelektronikk og drivverk som én enhet og hydraulikkdel og løfteelektronikk som en annen, reduseres forbruket merkbart og øker samtidig omløpshastigheten.

Dette prosjektet er finansiert med grønt lån

Vi tilbyr lån med lavere rente til klima- og miljøriktige investeringer. Kvalifiserer din kommunes prosjekt til grønt lån?

Les om KBNs grønne lån