Hopp til hovedinnhold
Foto: ÅRIM/Kristin Støylen

Henteordning gir økt gjenvinning

I Ålesundregionen har miljøselskapet ÅRIM innført henteordning for glass- og metallemballasje i tolv kommuner. Ordningen gir resultater!

Halvparten av innbyggerne fikk egen dunk for glass- og metallemballasje i 2018, og resten får ordningen på plass ila 2019. Tiltaket har allerede begynt å gi effekt. Selskapet hadde forventet en økning på 30 prosent sortering enn tidligere. Resultater i tredje kvartal 2019 viser imidlertid høyere resultater. Så langt ser det ut til at innbyggerne sorterer 48 prosent mer enn tidligere. Siden selskapet fremdeles er i en utrullingsfase, forventes det at dette tallet kan bli enda høyere neste år. 

Glass og metall er verdifulle ressurser som kan gjenvinnes i det uendelige uten å forringes i kvalitet. I Norge ender sortert glass og metallemballasje opp på Onsøy utenfor Fredrikstad. Her drives ett av verdens mest moderne anlegg for sortering av råstoff fra glass- og metallemballasje. Resirkulert glass brukes som råstoff til både Glasopor skumglass, isolasjon og det eksporteres til forskjellige glassverk. Resirkulert metall sorteres og selges til smelteverk som produserer nye metallgjenstander som hageredskaper og sykkeldeler. 

Henteordningen til ÅRIM er et godt tiltak for å få mest mulig ut av avfallet.

Dette prosjektet er finansiert med grønt lån

Vi tilbyr lån med lavere rente til klima- og miljøriktige investeringer. Kvalifiserer din kommunes prosjekt til grønt lån?

Les om KBNs grønne lån

 

Nøkkeltall grønt lån

Utestående lån:

10 285 720 NOK*

Estimert renterabatt:

174 138 NOK

Totalkostnad:

14 400 000 NOK

Kategori:

Avfallshåndtering

*= per 01.04.2020