Hopp til hovedinnhold

KBN vant pris for «Årets miljøeffektrapport»

KBN nådde helt til topps i kategorien «Årets miljøeffektrapport» under Environmental Finance Bond Awards 2020.

31.03.2020 / Nyheter

Vinnerne ble kåret av panel av 30 dommere fra noen av verdens største grønne obligasjonsinvestorer.

- Å vinne denne prisen er en veldig hyggelig anerkjennelse av KBNs innsats på dette området gjennom en årrekke, sier Jannicke Trumpy Granquist, fungerende administrerende direktør i KBN.  

efbondawardswinnerlogo.jpg

KBNs miljøeffektrapport for 2018 gir en transparent og leservennlig oversikt over miljøeffekten av bankens grønne portefølje, som på dette tidspunktet utgjorde 18,8 milliarder kroner fordelt på 176 prosjekter innenfor åtte kategorier. Rapporten beskrives av investorene som oversiktlig og grundig, med utstrakt bruk av infografikker og nøkkeltall, og har vært til inspirasjon også for andre aktører.

- Vi mener helhetlig og transparent miljøeffektrapportering er en forutsetning for et velfungerende grønt obligasjonsmarked og vil fortsette å utvikle denne fremover, sier Torunn Brånå, fagansvarlig for grønn finans i KBN.

Miljøeffektrapporten for 2018 var KBNs tredje i rekken, noe som gjør banken til en pioner på området. Metoden som ble utviklet for KBNs første miljøeffektrapport i 2016 har siden vært brukt som grunnlag for Nordic Public Sector Issuers: Position Paper on Green Bonds Impact Reporting, et nordisk initiativ som KBN leder sammen med svenske Kommuninvest.

Se også KBNs miljøeffektrapport for 2019
Bond Awards 2020 vinnere