Hopp til hovedinnhold
Nettsiden støtter ikke Internet Explorer lenger. Vi anbefaler deg å bytte til en annen nettleser, for å øke sikkerheten på nett. Les mer på Microsoft sine sider

God tilgang i krevende marked

KBNs første store obligasjonsutstedelse i 2020 ble møtt med svært god interesse i et krevende marked.

06.03.2020 / Nyheter

5. mars la KBN ut et større obligasjonslån (benchmarkobligasjon) med løpetid på 5 år. Banken hadde som mål å hente inn 1,25 milliarder dollar. En betydelig interesse fra investorer over store deler av verden i forkant tillot KBN å redusere innlånskostnaden med to basispunkt da obligasjonen ble lagt ut i markedet. 

Mer enn 85 investorer deltok i transaksjonen og deltakelsen fra sentralbanker og offentlige institusjoner var særlig sterk, og utgjorde over 70 prosent av handelen. 

Innlånssjef Thomas Møller var meget tilfreds med handelen: 
- Vi er svært godt fornøyd med timing og utfallet av dette innlånet. Selv i et svært uforutsigbart og volatilt marked er dette en av de beste benchmark-innlånene vi har gjennomført noensinne. 

KBN har et innlånsbehov for 2020 som tilsvarer rundt 90 milliarder kroner. Disse pengene lånes igjen ut til kommunal sektor, og går blant annet til bygging av skoler, barnehager, sykehus, eldresenter, veier og avfallsanlegg. Stabil tilgang til innlån sørger for at KBN kan tilby kommunene rimelig finansiering. KBN har markedets høyeste rating, Aaa/AAA. 

Les den engelske pressemeldingen her.