Hopp til hovedinnhold
Nettsiden støtter ikke Internet Explorer lenger. Vi anbefaler deg å bytte til en annen nettleser, for å øke sikkerheten på nett. Les mer på Microsoft sine sider

Nytt 5-årig benchmark-lån i amerikanske dollar (USD)

Onsdag 17. januar utstedte KBN et nytt 5-årig benchmark-lån på 1,5 milliarder USD. Dette er KBNs største USD 5-års benchmark siden januar 2021.

18.01.2024 / Nyheter

- Vanskelig å få en bedre start på vårt innlånsprogram for 2024, ett meget sterkt USD marked, rekordmange tegninger og rekordstor ordrebok ga oss mulighet til å senke prisen med 3bp fra initiell prisveiledning etterfulgt av ytterligere 3bp inn på første handledag, som gjør dette til en meget god transaksjon for alle parter, sier innlånssjef Thomas Møller.

Høydepunkter

  • KBNs største ordrebok i USD noensinne avsluttet på over 6,8 milliarder USD (inkl. USD250m JLM)
  • 1,5 milliarder USD markerer KBNs største 5-årige USD benchmark siden januar 2021
  • Den første USD SSA benchmark fra en nordisk agency så langt i 2024
  • Sterk deltakelse fra sentralbanker / offisielle institusjoner og banker / private banker, som tok henholdsvis 54 prosent og 30 prosent av de endelige tildelingene.

KBN tar sikte på å hente inn tilsvarende 10 milliarder USD i år.

Les hele pressemeldingen (PDF, engelsk)

I tillegg til benchmarken i USD, har KBN vært aktiv i starten av året med å utstede to nye grønne obligasjoner.

To nye grønne obligasjoner

4. januar åpnet KBN sitt finansieringsprogram for 2024 med en ny 5-årig grønn benchmark i kanadiske dollar (CAD). Transaksjonen er den første CAD-handelen fra en utsteder i 2024 og var KBNs fjerde grønne obligasjonen i CAD. Den første ble utført i oktober 2021.

Det var sterk deltakelse fra banker (65,5 %) og sentralbanker og offisielle institusjoner (23,3 %). Geografisk sett var det god interesse fra kanadiske investorer og andre investorer fra Amerika (73,3 %).

Les hele pressemeldingen (PDF, engelsk)

5. januar priset KBN en ny 3-årig grønn obligasjon på 3 milliarder svenske kroner (SEK). Dette var KBNs tredje grønne obligasjon i SEK. Den første ble utført i 2019. Det var sterk interesse blant svenske investorer, som har et sterkt fokus på ESG-investeringer.