Hopp til hovedinnhold
Nettsiden støtter ikke Internet Explorer lenger. Vi anbefaler deg å bytte til en annen nettleser, for å øke sikkerheten på nett. Les mer på Microsoft sine sider

Møt våre ansatte

I KBN jobber det om lag 90 dyktige medarbeidere som på hver sin måte er viktig for at vi skal nå våre målsettinger som bedrift. Lurer du på hvem som jobber her og hva de gjør? Vi har spurt noen av KBNs ansatte om å fortelle mer om deres arbeidsdag.

Viktorija Kuisyte

IMG_0781_510x368_3.jpg

Stilling: Business Application Manager, avdeling Teknologi og operasjoner. Jobbet i KBN siden 2015.

Utdannelse: Bachelor i Økonomi med spesialisering innen Forretningsfinans fra Universitetet i Vilnius og Master i Økonomi og Administrasjon med spesialisering innen Finans fra NMBU. I 2019 påbegynte hun en Bachelor i Programmering og Systemarkitektur ved UIO.

Hva gjør du i KBN, og hva har du ansvar for?

– Da jeg startet i KBN i 2015, jobbet jeg med varierte oppgaver innen rapportering, budsjettering, prognosearbeid og interne kontroller for å sikre at den finansielle rapporteringen er korrekt og pålitelig, forteller Viktorija.

– Senere har jeg fått muligheten til å delta i flere prosjekter for å bidra til implementering av nye systemer og prosesser, og dette bidro til å vekke min interesse for IT, forklarer hun.

Etter nesten åtte år som finanscontroller var hun klar for nye utfordringer. De fant hun internt i KBN.

– Etter flere år i samme stilling, trengte jeg nye utfordringer for å utvikle meg personlig og profesjonelt. Det var spennende å se hvordan teknologi kan bidra til effektivisering av forretningsprosesser mens jeg jobbet som finanscontroller. Derfor ønsket jeg å utforske virksomheten fra et mer teknisk perspektiv, samtidig som jeg bruker den kunnskapen jeg allerede har fra finans. I nåværende stilling har jeg fått muligheten til å lære nye ferdigheter, noe som har vært veldig motiverende og givende.

Har du noen råd til andre kvinner som vurdere en karrierevei innen IT?

– Ikke vær redd for å utforske andre type utfordringer enn de du har møtt før. Det er mange forskjellige roller innenfor IT-feltet. Du kommer helt sikkert til å finne et område som passer perfekt med de ferdigheter og interesser du har. Det kan virke skremmende å gå inn i tech-feltet der kvinner er underrepresentert, men husk at arbeidslivet er langt, og alle erfaringer er gull verdt, avslutter Viktorija.

 

Vilde Krüger

Krüger, Vilde-web.jpg

Stilling: Compliance Officer. Startet i januar 2020

Utdannelse: Master i Rettsvitenskap og Master i Public International Law (LL.M.)

Hva gjør du i KBN, og hva har du ansvar for?
Jeg jobber med compliance. Det finnes vel egentlig ikke noen god norsk oversettelse av compliance så man bruker det engelske begrepet også på norsk, men det betyr «etterlevelse» eller «i samsvar med». Jobben min går ut på å passe på at virksomheten i KBN er tråd med lover, forskrifter og interne retningslinjer. Den første tiden har jeg brukt tid på å sette meg inn i virksomheten og lese meg opp på interne retningslinjer osv. Nå jobber jeg med kontroll av KBNs etterlevelse av personvernregelverket og saksbehandlingsrutiner for varsling.

Hva liker du med å jobbe i KBN?
Så langt trives jeg veldig godt i KBN. Jeg kom rett fra studiene, og det har vært en opptur å komme ut i arbeidslivet. Jeg har spennende og varierte arbeidsoppgaver og lærer mye om bank og finans.