Hopp til hovedinnhold
Nettsiden støtter ikke Internet Explorer lenger. Vi anbefaler deg å bytte til en annen nettleser, for å øke sikkerheten på nett. Les mer på Microsoft sine sider

Møt våre ansatte

I KBN jobber det om lag 90 dyktige medarbeidere som på hver sin måte er viktig for at vi skal nå våre målsettinger som bedrift. Lurer du på hvem som jobber her og hva de gjør? Vi har spurt noen av KBNs ansatte om å fortelle mer om deres arbeidsdag.

Georg Fuglesang

IMG_1529_510x368.jpg

Stilling: Vice President, International Funding
Utdannelse: Msc Finance, Handelshøyskolen BI

Hva gjør du i KBN, og hva har du ansvar for?

– Jeg begynte i KBN i et studentengesjement i 2018. Da jobbet jeg først i Post Trade Operations før jeg gikk videre til risikostyring og compliance.

Allerede før masteroppgaven var levert fikk Georg tilbud om fast stilling i KBN. De første årene jobbet han som risikoanalytiker, frem til han nylig gikk over i en stilling som porteføljeforvalter i innlånsavdelingen.

– Ettersom KBN ikke tar innskudd fra kunder, må alle våre utlån til norske kommuner og fylkeskommuner finansieres gjennom utstedelser av obligasjonslån i kapitalmarkedet, nesten utelukkende utenfor Norge, forklarer Georg.

– Dette er det vi i innlånsteamet som har ansvar for. KBN har et svært diversifisert innlånsprogram, hvor vi utsteder obligasjoner i en rekke valutaer og med ulike løpetider. For å sikre etterspørselen etter våre obligasjoner bruker vi også mye tid på å møte og snakke med internasjonale bankforbindelser og investorer.

Hvilket råd vil du gi til studenter som vurderer å søke jobb i KBN?

– Sett deg inn i KBNs virksomhet og mandat. Vi blir veldig smigret når søkere kommer på intervju og kan vise til en viss forståelse for hva vi gjør, hvorfor vi gjør det og hvordan, avslutter Georg.

 

Viktorija Kuisyte

IMG_0781_510x368_3_web.jpg

Stilling: Business Application Manager, avdeling Teknologi og operasjoner. 

Utdannelse: Bachelor i Økonomi med spesialisering innen Forretningsfinans fra Universitetet i Vilnius og Master i Økonomi og Administrasjon med spesialisering innen Finans fra NMBU. I 2019 påbegynte hun en Bachelor i Programmering og Systemarkitektur ved UIO.

Hva gjør du i KBN, og hva har du ansvar for?

– Da jeg startet i KBN i 2015, jobbet jeg med varierte oppgaver innen rapportering, budsjettering, prognosearbeid og interne kontroller for å sikre at den finansielle rapporteringen er korrekt og pålitelig, forteller Viktorija.

– Senere har jeg fått muligheten til å delta i flere prosjekter for å bidra til implementering av nye systemer og prosesser, og dette bidro til å vekke min interesse for IT, forklarer hun.

Etter nesten åtte år som finanscontroller var hun klar for nye utfordringer. De fant hun internt i KBN.

– Etter flere år i samme stilling, trengte jeg nye utfordringer for å utvikle meg personlig og profesjonelt. Det var spennende å se hvordan teknologi kan bidra til effektivisering av forretningsprosesser mens jeg jobbet som finanscontroller. Derfor ønsket jeg å utforske virksomheten fra et mer teknisk perspektiv, samtidig som jeg bruker den kunnskapen jeg allerede har fra finans. I nåværende stilling har jeg fått muligheten til å lære nye ferdigheter, noe som har vært veldig motiverende og givende.

Har du noen råd til andre kvinner som vurdere en karrierevei innen IT?

– Ikke vær redd for å utforske andre type utfordringer enn de du har møtt før. Det er mange forskjellige roller innenfor IT-feltet. Du kommer helt sikkert til å finne et område som passer perfekt med de ferdigheter og interesser du har. Det kan virke skremmende å gå inn i tech-feltet der kvinner er underrepresentert, men husk at arbeidslivet er langt, og alle erfaringer er gull verdt, avslutter Viktorija.