Hopp til hovedinnhold
Nettsiden støtter ikke Internet Explorer lenger. Vi anbefaler deg å bytte til en annen nettleser, for å øke sikkerheten på nett. Les mer på Microsoft sine sider

KBN vant pris for «Årets miljøeffektrapport»

KBN gikk helt til topps og vant prisen for «Årets miljøeffektrapport» under Environmental Finance Bond Awards 2023.

06.04.2023 / Nyheter

Prisen er en anerkjennelse av KBNs arbeid gjennom en årrekke med å kontinuerlig forbedre vår miljøeffektrapportering.

– Vi er stolte og ydmyke over å motta Environmental Finance’s Bond Award i kategorien for beste miljøeffektrapport for andre gang, sier Miriam Bugge Anderssen, rådgiver klima og grønn finans i KBN.

– Kravene og forventningene til bærekraftsrapportering utvikler seg raskt, og det er stadig mer utfordrende å presentere denne typen data på en leservennlig og meningsfull måte. KBN har som mål å kontinuerlig forbedre vår miljøeffektrapportering, og denne prisen er hyggelig anerkjennelse av vår innsats på dette feltet, legger hun til.

I godt selskap

Tidligere vinnere av prisen er store institusjoner som Den europeiske investeringsbanken (EIB) og International Finance Corporation (IFC). KBN vant prisen første gang i 2020.

– Som en relativt liten institusjon er vi ydmyke over å være i godt selskap med tidligere års vinnere, samtidig som vi håper å tjene som et eksempel på at rapportering av høy kvalitet kan oppnås av organisasjoner av alle størrelser, sier Bugge Anderssen.

Klimavennlige investeringer

KBNs grønne lån går til å finansiere grønne prosjekter i kommunesektoren og finansieres gjennom grønne obligasjoner i internasjonale kapitalmarkeder. Vår miljøeffektrapport viser miljøeffekten av KBNs grønne låneprogram og skal gi investorer trygghet om at de grønne obligasjonene går til å finansiere prosjekter med miljøeffekt.

Last ned den prisvinnende rapporten

KBNs miljøeffektrapport 2021

Grønt rekordår

Interessen for KBNs grønne lån og grønne obligasjonsutstedelser var rekordhøy i 2021

Denne interessen har fortsatt å øke, og 2022 ble nok et rekordår. Ved utgangen av året hadde 134 kommuner, fem fylkeskommuner og 70 andre kunder fått innvilget grønne lån til totalt 408 prosjekter. Les mer i årets miljøeffektrapport for 2022

 

Se også

Kontakt oss