Hopp til hovedinnhold
Nettsiden støtter ikke Internet Explorer lenger. Vi anbefaler deg å bytte til en annen nettleser, for å øke sikkerheten på nett. Les mer på Microsoft sine sider

5-årig grønn obligasjon på 500 millioner Euro

18. april utstedte KBN sin første grønne obligasjon i Euro og første utstedelse etter det oppdaterte rammeverket for grønne obligasjoner.

19.04.2024 / Nyheter

Dette var KBNs mest overtegnede Eurolån til dags dato; endelige ordrebøker var på over 2,7 milliarder euro.

- En imponerende start på vårt oppdaterte grønne obligasjonsrammeverk. Vi forventet en god respons for vår første grønne utstedelse av Euro, men resultatet overgikk våre forventninger og kan sees på som et resultat av omfattende investorarbeid over flere år mot det grønne EUR investormiljøet, sier innlånssjef Thomas Møller.

Om KBNs oppdaterte rammeverk for grønne obligasjoner

  • KBNs nye rammeverk for grønne obligasjoner får medium grønn farge i S&Ps tredjepartsvurdering. Det nye rammeverket erstatter versjonen fra 2021, og de nye kriteriene legger større vekt på både natur- og klimarisiko.
  • Spesielt legger 2024-rammeverket større vekt på både natur- og klimarelaterte risikoer, inkludert en nøye gjennomgang av arealbruk av alle grønn utlån til nye byggeprosjekter.

Les mer om rammeverket og de nye kriteriene